מתכונים

מצרכים:

  •  20תמרי מג'הול בינוניים
  •  2כפות סילאן
  •  1/2כוס אגוזי קשיו טבעיים
  •  1/2כוס פיסטוקים טבעיים
  •  1/2כוס אגוזי פקאן
 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את שלושת סוגי האגוזים יחד במעבד מזון, עד לקבלת תערובת דקה ואחידה
  2. מוסיפים מעט סילאן כדי לאחד ולהפוך אותה לדביקה (אם צריך יותר סילאן, הוסיפו).
  3. בעזרת סכין, חורצים את התמר לאורכו – רק בצד אחד. מוציאים את החרצן וממלאים בנדיבות מהמילוי.
  4. מגישים בצלחת לצד מיקרו רוקט, לשבירת המתיקות (מומלץ, אבל לא חייבים).

צילום: פלג בכור

מצרכים:

  •  500גרם או חזה עוף שלם
  •  1/2כוס סילאן
  •  1כף חרדל דיז’ון
  •  1כף חרדל גרגירים
  •  1/2כוס רוטב צ’ילי מתוק
  •  5שיני שום
  •  1כפית פפריקה מתוקה
  •  1/2כפית מלח דק
  •  1כפית כורכום
  •  1כפית סוכר לבן
  •  1כף מיץ לימון
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל רכיבי המרינדה ומניחים את חזה העוף במרינדה.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה. אם ממהרים ניתן להשרות ל-30-60 דקות.
  3. צולים את העוף על מחבת פסים משומנת מעט או על המנגל עד ששני הצדדים זהובים והעוף מוכן.
     

למתכון המקורי באתר foody

מצרכים:

  •  1 1/2כוסות תמרים מגולענים בוואקום
    חתוכים לקוביות
  •  100גרם אגוזי מלך
  •  30גרם חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
  •  100גרם שוקולד מריר
     

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים תמרים, אגוזי מלך וחמאת בוטנים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מחלקים את הכדור לשניים, משטחים חלק אחד בשכבה דקה על תבנית אינגליש קייק.
  3. בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים.
  4. שופכים שכבה דקה של שוקולד מעל תערובת התמרים ששיטחנו בתבנית ומכניסים למקרר למשך כ- 5 דקות.
  5. משטחים מעל השוקולד את תערובת התמרים ששמרנו בצד, שופכים שכבה נוספת של שוקולד ומפזרים מעל מעט אגוזי מלך גרוסים גס.
  6. מכניסים למקרר למשך כ-30 דק’, חותכים לאצבעות דקות.

למתכון המקורי באתר foody